Naručite proizvod:

EcoTherm toplinska izolacija (10L)

180,00 

(1 dan)

EcoTherm toplinska izolacija (10L) – EcoTherm je građevinski materijal za toplinsku izolaciju (10 L) u obliku pastozne mase prilagođene unutarnjem nanošenju u ultra-tankome sloju od jednog milimetra. Osigurava potpunu toplinsku izolaciju svih površina doma – zidnih, podnih i stropnih, a namjenjena je instalaciji na deset metara kvadratnih stambenih ili nestambenih objekata. Instalacija se vrši različitim metodama prilagođenima oblicima i strukturama površina za obradu. Obavezna podloga EcoTherm toplinskoj izolaciji je Prajmer za EcoTherm (1L) – rastvor akrilnog veziva sa aditivima koji omogućava ravnomerno upijanje zidova.

Opis

EcoTherm je toplinska izolacija bazirana na najsuvremenijoj nanotehnologiji koja dugotrajno poboljšava toplinsku efikasnost i udobnost, te stvara značajne energetske uštede – do čak 35%. Glavna determinanta izvrsnosti termoizolacijskih osobina je veoma nizak koeficijent toplinske provodljivosti lambda (λ) = 0,0016 W/(m*K).

Boja: Bijela

Područje primjene: Unutrašnji zidovi prostorija

Metode nanošenja: Nazubljena gleterica

Alternativna metoda nanošenja: sprej/aplikator, pumpa, strukturni valjak

Razrjeđivanje: Kod nanošenja nazubljenom gletericom i valjkom razrijediti premaz s maksimalno 5% vode. Kod nanošenja pumpom i sprejom/aplikatorom razrijediti sa 100 ml vode na 1l EcoTherm premaza.

Sve cijene iskazane su bez PDV-a.